Importanta putului in perspectiva achizitionarii unei proprietati

Când forati o fântână, de fapt explorați si determinați cantitatea și calitatea apei disponibile. Gurile total „uscate” sunt mai puțin frecvente, dar puțurile cu un procent redus sunt mai frecvente decât iti dai seama. Unele cauze ale randamentului scăzut includ resursele naturale reduse sau masa de apă de sezon, interferență cu alte puțuri (de exemplu în subdiviziuni) și condiții geologice. În plus,  apa de calitate poate fi dificil de obținut în unele zone din cauze naturale, cum ar fi depozitele de sare și apropierea de ocean. Ocazional pot apărea probleme cu construcția puțurilor. Dacă apar probleme, costul pentru repararea acestora este mai mic decat constructia unui nou put.

De asemenea, dacă un al doilea puț trebuie săpat sau forat sau exista mai multe, este posibil să fie suficient spațiu pe proprietate dacă casa nu este deja constrita sau ridicata. Prea multe case au alimentări inadecvate cu apă, deoarece proprietatea nu avea un plan bine executat ce include spatiu pentru amplasarea unui put.

O casă scumpă cu un puț sărac este o investitie extrem de nefavorabila; valoarea revânzării va fi mai mică. Poate fi foarte costisitor pentru a asigura o aprovizionare adecvată si cu apa de buna calitate.

Este mai bine să aveți un put construit și sa puteti evalua cantitatea și calitatea alimentării cu apă înainte de a construi o casă. De asemenea, în zonele în care alimentarea cu apă potabila din puțurile forate este discutabila, este mai bine să obțineți permisiunea de a avea un put construit initial inainte de achizitionarea proprietatii. Respectarea unei astfel de proceduri vă poate salva o investiție proastă.

Alte articole Populare