De ce ar trebui sa alegi un city break in Venetia? Este Februarie luna potrivita pentru o astfel de aventura?!

viena

Februarie este luna in care sarbatorim iubirea. Indiferent daca suntem singuri sau in cuplu, o escapada de cateva zile din tara ar putea sa fie probabil cea mai interesanta alegere.

Sunt multe locatii romantice spre care iti poti indrepta privirea, astazi iti propun un city break in Venetia . Acest oras este luat cu asalt de milioane de turisti din intreaga lume si sigur te va impresiona si pe tine.

In timp ce unii strabat mii de kilometri ca sa ajunga aici, pentru noi este usor accesibil si la preturi modice. Merita sa descoperi un oras-stat care candva a reprezentat o reala putere pentru continentul nostru.

Sunt cateva sute de poduri, 2 canale si mai bine de 100 de insulite. Doar daca te aventurezi prin labirintul de stradute inguste vei putea sa faci cunostinta cu orasul, asa cum e.

Un city break in Venetia poate fi in orice anotimp!

Nu uita ca in luna Februarie este si faimosul festival, in cazul in care vrei sa-ti pui o masca si sa te lasi purtat de “marea de oameni”.
Inca de cand ajungi aici vei face cunostinta cu vaporasele care reprezinta principalul mijloc de transport in comun.

Iti recomand sa inchiriezi cel putin o data o gondola si sa lasi gondolierul sa-ti cante o melodie si sa-ti povesteasca despre cum era viata aici alta data.

Va fi unul din cei mai interesanti ghizi pe care ii vei gasi in viata ta. Va merita si banii dati pe inchiriat.

Ce mai poti vizita odata ajuns aici?

Probabil ai vazut imagini cu piata inundata, celebra San Marco. Aici este zona centrala a orasului.

Piata este strajuita de unele din cele mai importante cladiri din oras, si anume Palatul Ducal, Bazilica San Marco si Turnul Clopotului.

Locul in care aglomeratia atinge cote alarmante este si Podul Rialto, faimos deja pentru privelistea oferita asupra Canalului Principal. Langa pod vei gasi si o piata de unde iti poti cumpara suveniruri.

Merita sa vizitezi si numeroasele bazilici in acest city break in Venetia. Te las sa le descoperi.

Insulele Murano, Burano si Lipo pot fi de asemenea zone importante pentru punctele de atractie ale orasului. Vei descoperi cum ia nastere faimoasa sticla atat de apreciata in intreaga lume. Chiar si doar drumul pana acolo merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare