Cum alegi cele mai bune balamale pentru porți?

Nu există, practic, porți de garaje sau curți care să nu fie dotate cu balamale, iar alegerea și instalarea lor corectă determină cât timp acestea vor funcționa ca la carte. Poate că atunci când cumperi o poartă, nu te gândești neapărat la importanța balamalelor, însă acestea sunt vitale pentru prelungirea funcționalității porții în sine.

Pentru a alege balamale porți potrivite, este important să acorzi atenție următorilor indicatori:

  • fiabilitatea sistemului;
  • greutatea maximă admisibilă;
  • cel mai mare unghi de deschidere
  • metoda de fixare;
  • diferite caracteristici de proiectare;
  • tipul de material din care sunt fabricate.

Cunoscându-ți bine nevoile și alegând balamale porți conform criteriilor de mai sus, vei reuși să prelungești durata de viață a porții.

cum alegi cele mai bune balamale pentru porti

Porțile metalice sunt instalate mai mult la garaje sau garduri masive care împrejmuiesc o curte.

În primul rând, aceste porți îndeplinesc funcții de protecție, și abia apoi funcții decorative. Porțile din această categorie pot cântări de la 200-1500 kg. Prin urmare, pentru ca structura acestora să funcționeze corect mulți ani, este necesar să te concentrezi doar pe balamale porți cu rezistența adecvată. De exemplu, o balama sudabilă, cu sistem interior cu bilă pentru reducerea frecării este ideală pentru porțile batante de orice model cu structura metalică (porți fier forjat, porți metalice, porți industriale etc.).

Achiziționarea acestui tip de balamale nu mai este o problemă în zilele noastre, pentru că piața feroneriilor oferă o gamă largă de produse la prețuri accesibile. Pentru creatorii de porți nu este deloc dificil să deseneze modelul porții și să decidă asupra parametrilor, astfel încât să aleagă balamale fiabile. De exemplu, dacă pentru porțile din lemn sunt potrivite balamalele cu fixare prin șuruburi, atunci pentru cele din metal se recomandă balamale sudabile cu bilă.

Vorbind de balamale porți de calitate slabă sau nepotrivite, riști să te confrunți cu următoarele probleme: acestea pot să nu reziste sarcinii și se pot deforma; poarta se poate lăsa în jos; clanțele se pot deschide sau prea greu.

Prin urmare, selectând balamale porți în mod corect, vei evita apariția acestor probleme.

Cum să alegi balamalele potrivite? Și aici există o serie de factori de care trebuie să ții cont:

  • Materialul din care este realizată balamaua, care variază în greutate. După cum am menționat, pentru o poartă din lemn se pot alege balamale care se montează cu șuruburi, iar pentru cele metalice sau automatizate, se vor cumpăra balamale sudabile.
  • Pe baza condițiilor de utilizare, se va face distincția între zonele de siguranță redusă atunci când sunt aplicabile modificări de îmbunătățire.
  • Metoda de montare. Durata de viață depinde de montarea corectă a balamalelor și a porții.

Află mai multe detalii despre balamalele pentru porţi metalice industriale accesând catalogul de produse Agroverde.

Alte articole Populare