Cu ce sa incepi cand vrei sa editeze teme wordpress

As vrea sa va spun cateva lucruri care pot ajuta daca vrei sa incepi sa editeze teme wordpress.In primul rand incepe prin a i-ti face un copil tema un exemplu bun este sa faci la tema Twenty Twelve si sa incepi sa te joci in style.css.Binenteles poate sa apara intrebarea: dar eu nu stiu nici css3 nici html ce fac? Chiar daca nu stii se poate invata intr-un mod simplu si nu trebuie sa le sti pe toate deodata ci la inceput elementele de baza si cu timpul te vei perfectiona intimp ce lucrezi.Eu unul asa am capatat experienta lucrand in fiecare zi.

Voi progresa?

Evident ca da,trebuie doar sa incerci si ai sa vezi ca vei invata repede elemente de baza.Progresul va apare cu timpul.

Treci la un alt nivel

In timp ce vei scrie css si html in temele editate te vei lovi si de codurile php si ar fi bine sa inveti macar elementele de baza in php si cum se face o functie pentru wordpress.

Informeaza-te din codexul wordpress

Vei intelege mult mai bine platforma daca vei citi codexul wordpress despre anumite functii si coduri php can vei dori sa le introduci in tema.

De unde fac rost de resurse?

Sunt o gramada de site-uri care pun la dispozitie tutoriale care te pot ajuta sa faci o tema mai buna.Exista si un site care genereaza functii wordpress foarte bun.Iata cateva:

http://wp.smashingmagazine.com/

http://wp.tutsplus.com/

http://www.1stwebdesigner.com/

http://wp-snippets.com/

http://www.script-tutorials.com/

http://www.dynamicwp.net/

Concluzia mea

Nu trebuie decat sa vrei, tot de la zero am plecat si eu,evident mai am mult de invatat dar am progresat in timp ce editam.

4 comentarii la “Cu ce sa incepi cand vrei sa editeze teme wordpress

  1. Ok. Nu m-am exprimat eu foarte bine la inceput, o sa reiau: Vreau sa acumulez cunostinte in aceste domenii, pentru ca daca voi avea vreodata vreo idee buna (la scara mai mare) in IT sa pot sa-mi dau seama cum pot sa o fac cunoscuta, sa-mi dau seama pe ce segment de piata intra si mai ales, odata ce o am, chiar daca nu voi fi eu managerul (ci voi angaja probabil pe cineva bun) sa pot sa-i urmaresc cumva. Directia in care vreau sa ma indrept este IT manager (ca si angajat – adica daca nu gasesc o afacere profitabila) Apoi vine mentalitatea (idioata – dar oarecum cu o baza in realitate): Daca unii au reusit sa faca ceva in domeniul acesta facand o facultate lejera gen ASE, unde la unele sectii sunt cate 2 zile libere pe saptamana (exagerez, intelegeti idea), eu de ce nu as putea?

  2. Pe mine m-a ajutat fratele meu cu tema si pot sa spun ca sunt foarte multumit. Nu cred ca o sa ma mai apuc de invatat php-ul. Am de gand sa las tema asa, mai ales ca nu am dat nici macar un banut pe ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare