Creeaza propriile obiecte handmade cu lut modelaj

Este minunat sa aveti un hobby la care sa lucrati in timpul liber si care sa va deconecteze de la realitate si sa va ajute sa uitati de griji, relaxandu-va. Iar arta este metoda cea mai recomandata pentru exprimarea sinelui, exersarea creativitatii si lucrul mintii, precum si coordonarea mintii cu restul corpului. V-ati gandit vreodata sa incercati lut pentru modelaj, astfel incat sa creeati propriile obiecte handmade?

Lut modelaj – ce puteti sa faceti cu acesta

In primul rand, trebuie sa stitica lutul pentru modelaj este usor de folosit. Exista mai multe tipuri de lut, unele cu uscare la aer, altele care necesita un tip special de cuptor pentru a se intari. Proababil ca lut modelaj cu uscare la aer este cel mai indicat si usor de folosit, mai ales pentru cei care sunt incepatori in arta modelajului. Venind vorba de ceea ce ati putea realiza din lut modelaj, iata cateva exemple. Puteti face diverse obiecte decorative: globulete sau braduti pentru sezonul sarbatorilor pe care sa le pictati apoi in culori specifice. Bijuterii handmde: cercei sau medalioane, acestea fiind cele mai potrivite; puteti cumpara diverse forme de la un magazin, chiar forme pentru prajituri, cu ajutorul carora sa dati o forma perfecta lutului; candse usuca, pictati dupa bunul plac, iar dupa adaugarea culorilor, nu uitati sa aplicati si un strat de lac, dupa ce se usuca in prealabil. Puteti face din lut diverse tablite decorative cu mesaje inscriptionate: fie pentru cineva anume, cu mesaj personalizat, fie general, pentru prieteni sau rude, fie mesaje motivationale sau poeziile dumneavoastra preferate, iar apoi puteti expune tablitele personalizate prin casa. Daca exersati suficient si va place, puteti incerca si modelaje mai complexe, cum ar fi cani sau vase.

Cum folositi lut modelaj?

De obicei lutul modelaj cu uscare la rece este sub forma unei paste, foarte usor de modelat. daca sta mai mult timp la aer, va incepe sa se intareasca, asa ca aveti grija cat timp va luati pentru a finisa un model anume. Pentru forme plate, puteti intinde pasta de lut pe o tablita sau pe o masa, ca pe o coca, si sa folositi diverse forme pentru a modela (cum ar fi formele de prajituri sau un capac mai mic pentru forma rotunde). Daca va pricepeti mai mult decat atat, incercati obiecte mai complexe, precum globuri, cani, pahare, braduti, fulgi de nea etc. Odata ce ati terminat de modelat, puneti obiectul intr-o camera racoroasa si lasati sa se usuce aproximativ 24 de ore, dupa care puteti sa il pictati dupa placul dumneavoastra. Dupa ce adaugati stratul de culoare, nu uitati sa adaugati si lac. De asemenea daca un obiect uscat nu are forma dorita, adaugati apa pentru a obtine din nou pasta de lut modelaj din el.

Va puteti cumpara lut modelaj de pe acest site www.profiart.ro care are mai multe tipuri de lut, dar si accesorii care va pot fi utile in modelaj; de asemenea veti gasi cele mai bune culori care va vor ajuta sa decorati obiectele modelate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare