Child theme

Pentru a avea o tema personalizata nu-ti trebuie cunostinte extraordinar de mari cum sar crede.Daca stii un pic de css si rostul unei functii php intr-o tema deja cred ca e foarte bine.Platforma WordPress este sublim de buna(cred ca am gresit exprimare) pentru ca i-ti da posibilitatea sa creezi o tema a ta destul de usor.

Construirea unei theme copil sau ‘child theme’ cum este scris in engleza gasit in css este varianta ideala pentru oricine.Este mult mai usor si mai rapid construirea unei theme copil decat sa faci una de la zero.Daca cunostintele tale nu te ajuta sa faci una de la zero i-ti ramane varianta sa editezi una gasita pe net sau sa faci o tema copil.
De exemplu tema mea este una ‘child theme’ de la themehybrid.
Varianta pe care au dezvoltato cei care se ocupa de platforma wordpress este Twenty-Eleven pe care se poate construi foarte usor un copil thema.Am incercat sa fac si eu una si iata ce a iesit.Tutorialul il gasiti aici.

In functie de ceea ce vrei o tema copil este alcatuita dor din cateva fisiere.Restul informatiilor si le ia de la tema mama.In principiu iti trebuie un fisier .css si functions.php in care adaugi diferite functii.Daca vrei mai mult poti sa bagi si content.php in care se afle coduri php pentru continutul temei.

Revenind la themehybrid acolo se gasesc cateva teme copil foarte reusite si daca vreti puteti descarca de acolo si sa incerci sa vedeti din cate fisiere este alcatuita.Atentie o tema copil nu poate exista de una singura,evident.Trebuie incarcata tema mama cat si tema copil dupa care o activati.

Asadar daca vrei sa ai o tema personalizata se poate si avand cunostinte minime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare