Cateva motive pentru care sa folosesti un site static

Paginile statice sunt formate din documente specifice fixe care sunt formate din text si limbaj de marcare. O cerere catre server genereaza pagina stocata in browser, care este de cele mai multe ori un document HTML si care este afisata in forma exacta in care a fost conceputa. Singurul rol al serverului este acela de a furniza pagina, fara sa ii aduca acesteia modificari.

O pagina dinamica cere un efort mai mare din partea serverului. Astfel, serverul nu doar furnizeaza pagina, insa adauga in aceasta continut care este generat in mod dinamic. Aceasta functionalitate a fost implementata serverelor inca de la inceputurile site-urilor create dinamic. In prezent, serverul interpreteaza continutul pe care utilizatorul il cauta si asambleaza un document specific pe care il trimite in browser-ul spre afisare. In esenta, pentru un site dinamic, serverul creeaza fiecare pagina pe care o transmite in browser.

Iata cateva motive pentru a alege un site static atunci cand este necesar.

Flexibilitatea. Daca pentru un CMS e nevoie de un plugin pentru a face un anumit continut in pagina gen o galerie la un site static pur si simplu codurile se introduc in pagina raspectiva neavand nevoie de o conectare la vreo baza de date.

O mai buna performanta. Site-uri statice sunt pagini care nu expiră niciodată pre-memoria cache. Fișierele pot fi, de asemenea minificate înainte de implementare pentru a garanta cea mai mică sarcină. Un site static va efectua întotdeauna mai bine decât o versiune CMS-alimentat utilizând un șablon similar.

Securitate mai buna. Securitatea unui site static este mai buna decat a unui CMS. Nu-l poți accesa prin găurile de securitate scripting sau baze de date. Cineva ar putea obține în continuare acces prin SSH sau FTP, dar ei s-ar lupta să facă pagube mult altele decât cele cu care se confruntă pagini sau pentru încărcarea fișierelor. O stare gastrointestinală sau dosar de verificare rapidă poate dezvălui spargeri. Este apoi simplu pentru a schimba parolele, șterge tot site-ul și regenera-l din nou.

One thought on “Cateva motive pentru care sa folosesti un site static

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut și bine ai venit pe acest blog!

Eu sunt Bucur si acesta este blogul meu in care vei gasi articole in majoritatea lor despre Programare web Front-end si un pic de back-end.

Iată cum mă poți contacta:

Ai o intrebare? nu ezita sa ma contactezi.

Vei primi un raspuns in cel mai scurt timp posibil.

    Numele tau (necesar)

    Email (necesar)

    Subiect

    Mesaj

    Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.