Cateva motive pentru care sa folosesti un site static

Paginile statice sunt formate din documente specifice fixe care sunt formate din text si limbaj de marcare. O cerere catre server genereaza pagina stocata in browser, care este de cele mai multe ori un document HTML si care este afisata in forma exacta in care a fost conceputa. Singurul rol al serverului este acela de a furniza pagina, fara sa ii aduca acesteia modificari.

O pagina dinamica cere un efort mai mare din partea serverului. Astfel, serverul nu doar furnizeaza pagina, insa adauga in aceasta continut care este generat in mod dinamic. Aceasta functionalitate a fost implementata serverelor inca de la inceputurile site-urilor create dinamic. In prezent, serverul interpreteaza continutul pe care utilizatorul il cauta si asambleaza un document specific pe care il trimite in browser-ul spre afisare. In esenta, pentru un site dinamic, serverul creeaza fiecare pagina pe care o transmite in browser.

Iata cateva motive pentru a alege un site static atunci cand este necesar.

Flexibilitatea. Daca pentru un CMS e nevoie de un plugin pentru a face un anumit continut in pagina gen o galerie la un site static pur si simplu codurile se introduc in pagina raspectiva neavand nevoie de o conectare la vreo baza de date.

O mai buna performanta. Site-uri statice sunt pagini care nu expiră niciodată pre-memoria cache. Fișierele pot fi, de asemenea minificate înainte de implementare pentru a garanta cea mai mică sarcină. Un site static va efectua întotdeauna mai bine decât o versiune CMS-alimentat utilizând un șablon similar.

Securitate mai buna. Securitatea unui site static este mai buna decat a unui CMS. Nu-l poți accesa prin găurile de securitate scripting sau baze de date. Cineva ar putea obține în continuare acces prin SSH sau FTP, dar ei s-ar lupta să facă pagube mult altele decât cele cu care se confruntă pagini sau pentru încărcarea fișierelor. O stare gastrointestinală sau dosar de verificare rapidă poate dezvălui spargeri. Este apoi simplu pentru a schimba parolele, șterge tot site-ul și regenera-l din nou.

un comentariu la “Cateva motive pentru care sa folosesti un site static

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare