Accesorii caini

accesorii caini

Pentru a recompensa un caine este de preferat ca intai sa cunostem preferintele cainelui nostru. O recompensa buna are rolul de a trezii si mentine interesul cainelui inclusiv atunci cand in preajma lor exista o alta distragere, minora. Cand sunt alese recompensele, e bine ca lucrurile sa se priveasca mai ales din perspectiva cainelui, nu doar din cea a stapanului. Chiar si in cazul in care o jucarie i se pare stapanului frumoasa si portivita, e foarte posibil ca patrupedul lui sa prefere in schimb soar o simpla mingie mica, de tenis. Sau, de exemplu o bucata de branza poate sa i se para foarte buna proprietarului ori dresorului ca si recompensa data cainelui insa de fapt acesta sa prefere putina carne de vita.

In cazurile in care se face dresaj de exemplu, locul si momentul unde sunt oferite majoritea acestor recompense cainilor se poate aplica si prin administrarea de accesorii de caini sau jucarii de exemplu, necesare pentru unele exercitii ce sunt de facut si mancare in cazul altora. Exercitiile active ca de exemplu mersul pe jos sau raspunsul la chemare este bine ca la final sa fie recompensate prin joc activ iar exercitiile statice, acelea in care este apreciat calmul cainelui pot fi recompensate cu mancare.

Se poate afirma ca in mazul marii majoritati ai cainilor, recompensa cea mai puternica e mancarea. Sa mananci inseamna de fapt sa traiesti si din acest motiv, instinctul de supravietuire pe care il au cainii le dicteaza sa fie receptivi la  informatiile care sunt asociate cu dobandirea hranei. Instinctul este util si poate sa fie utilizat si in dresajul cainilor.

Candva demult, la inceputurile existentei lor, cainii erau niste pradatori. Instinctul asesta il mai au,  desi acum, nu mai e nevoie sa isi prinda singuri hrana, de aici insa a ramas receptivitatea acestora cand e vorba de mancare, de modul de a primi hrana dorita.

Pe piata specializata se gasesc diverse sortimente de accesorii de caini si recompense pentru ei care sunt intotdeauna echilibrate inclusiv din punct de vedere dietetic insa unele recompense pot fi preparate si de proprietarul animalului.

In acest fel, o recompensa gustoasa poate sa fie preparata chiar din cascaval degresat care e taiat in bucati mici ori ficat de vita fiert si uscat la cuptor, taiat apoi in bucati mici. Poate sa fie o recompensa incluisv carnea de vita fiarta ori pipotele si inimile de pui care sunt fierte, sau chiar si crenvustii de pui. Atentie insa, daca sunt utilizate pentru recompense anumite alimente ce fac parte si din consumul de hrana uman, acestea trebuie sa fie tinute la frigider cat sunt depozitate.

Atunci cand patrupedul are alergie la un anumit aliment sau compus din acesta, trebuie sa tinem cont de aspectul asta cand alegem hranei pentru a ii recompensa. E bine daca anterior deciziei asupra  recompenselor pe care vrem sa le dam animalelor, consultam un veterinar, deoarece unele rase de caini prezinta sensibilitatea la nivel ridicat fata de proteine si astfel, putem sa-i facem rau prin administrarea unei aunite recompense, bogate in proteine.

Trebuie sa avem in vedere si faptul ca recompensele nu este bine sa ii dezechilibreze cainelui dieta lui obisnuita, adica acestea sa nu depaseasca 10% din intreaga lui alimentatie.

Pentru detalii si oferte accesati www.novafood.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare