Teava rectangulara un material indispensabil în constructiile civile si industriale

Teava rectangulara cel mai des folosita este fabricată prin deformare la rece a otelului, prin ambutisarea tablei la unghiuri de 90 de grade cu laturile la dimensiunea dorită si apoi sudată longitudinal.

Aceasta se poate obține si prin deformare la cald a otelului, prin laminare direct în forma si dimensiunea dorită. Datorita costurilor de productie semnificativ mai mari, de obicei deformarea la cald este utilizată atunci când se dorește obținerea de repere lungi si cu secțiunea constanta.

Din punct de vedere al formei, tevile rectangulare se pot împărții în:

  • teava patrata, având toate laturile egale si secțiunea formând un patrat
  • teava rectangulara având laturile opuse egale, iar secțiunea având forma unui dreptunghi

O alta clasificare a tevilor rectangulare se poate face după calitatea otelului folosit în procesul de fabricare, cum ar fi: S 235, S235JR, S 275, S 355

În funcție de modul de fabricare, teava rectangulara se pretează pentru un anumit tip de utilizare:

  • teava rectangulara la rece este ideală pentru aplicații si construcții metalice supuse la presiuni mari având o rezistenta mecanica ridicată.
  • teava rectangulara la cald este extrem de maleabilă datorită temperaturilor ridicate la care aceasta este prelucrată, folosirea ei fiind mai potrivită în procesele în care este nevoie mai mult de capacitatea de a forma otelul în structura dorită.

teava-rectangulara

Teava rectangulara s-a impus ca material de constructii atât în structuri metalice complexe cum ar fi schelele, halele de mici sau mari dimensiuni, sasiurile în industria auto, dar si la proiectele din jurul gospodăriei așa cum sunt realizarea de garduri si împrejmuiri, copertine pentru terase, amenajarea de rafturi, spatii de depozitare, etc.

Tevile rectangulare si patrate se pot achizitiona în toata tara din depozitele de materiale de constructii. Deși la preturi mai mari, ele se pot achiziționa și din magazinele mari de bricolaj din marile orașe ale țării. Totuși varianta cea mai rapidă si mai ieftina rămâne comandarea în magazinele online de profil.

Unul din magazinele online cu o gama incredibil de diversificată din punct de vedere al dimensiunilor pentru tevile dreptunghiulare si patrate este depo materiale constructii. De asemenea preturile lor sunt foarte bune, în acest moment având la toata gama de tevi rectangulare o reducere de 5%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare