Tratamentul endodontic in stomatologie. Importanta si metode de tratament

Tratamentul endodontic in stomatologie. Importanta si metode de tratament

De multe ori pacientii care apeleaza la un medic stomatolog pot gasi diferite tipuri de tratamente in lista de preturi. Insa multe dintre acestea sunt necunoscute pentru pacienti atunci cand sunt sub denumirea medicala. Ulterior, cand discuta cu medicul stomatolog, isi dau seama ca de fapt chiar au urmat multe dintre tratamentele respective.

Acest lucru este valabil si in cazul tratamentului endodontic, denumit si „tratament de canal” sau „scoaterea nervului”. Este poate printre cele mai populare proceduri in medicina dentara cand se doreste salvarea dintilor afectati de infectie. Prin urmare, endodontia este ramura stomatologiei care are drept activitate studierea si tratarea afectiunilor survenite la pulpa dentara si la tesuturile care inconjoara radacina dintilor.

Rolul pe care il joaca pulpa dentara

Tratamentul de endodontie Ploiesti este important pentru sanatatea danturii datorita rolului avut de pupla dentara in interiorul fiecarui dinte. Aceasta se regaseste sub smaltul si dentina fiecarui dinte si este un tesut conjunctiv cu o consistenta moale. Functia puplei dentare este una complexa, si anume aceea de a sustine formarea dentinei si de a hrani vitalitatea dintelui, dar si de a proteja de inflamatii.

In consecinta, tratamentele endodontice sunt esentiale pentru a putea vorbi despre sanatate orala. Inca de la primele semne care pot indica o eventuala problema de sanatate a pulpei dentare, este recomandat sa te adresezi unui medic stomatolog pentru a rezolva problema respectiva.

Tratamentul endodontic este absolut necesar atunci cand apare durerea brusca, cand exista o sensibilitate prelungita la cald sau la rece, daca se modifica culoarea dintelui, daca apare infectia cu puroi sau daca exista durere la muscatura.

Tratamentul endodontic este foarte important pentru ca poate face diferenta intre pierderea dintelui sau pastrarea acestuia. Eliminarea infectiilor la nivelul pulpei dentare inseamna prelungirea duratei de viata a dintelui respectiv si mentinerea vitalitatii dintelui.

Etapele tratamentului endodontic si beneficiile acestuia

Tratamentul de endodontie Ploiesti inseamna o succesiune de etape si proceduri terapeutice. Rolul vizat este de a elimina infectia puplei dentare, curatarea si decontaminarea zonei si obturarea canalelor dentare in vederea protectiei dintelui de microbi si microorganisme. Tratamentul endodontic se efectueaza in functie de complexitatea cazului.

Prima etapa a tratamentului este indepartarea pulpei dentare. Urmeaza etapa a doua cand se realizeaza curatarea si dezinfectia camerei pulpare si a canalelor dentare cu ajutorul unei solutii biocompatibile. Fiecare canal este curatat cu multa atentie folosind microscopul. In cele din urma, etapa a treia implica obturatia de canal, procedura care trebuie realizata cu mare precizie intr-un mediu perfect steril.

Dincolo de beneficiul de a salva dintele, tratamentul endodontic contribuie si la un zambet perfect, dar si la o economie din perspectiva costurilor. Este mult mai avantajos sa achiti costurile cu tratamentul endodontic comparativ cu costurile unui implant dentar, in cazul pierderii dintelui. In plus, disconfortul este mult mai redus atunci cand alegi tratamentul endodontic, comparativ cu cele de restaurare dentara precum proteza dentara sau implantul dentar.

Tine cont de aceste aspecte si nu amana tratamentul de endodontie Ploiesti atunci cand este necesar. Se poate dovedi alegerea optima pentru salvarea danturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare