Tot ceea ce trebuie sa stii despre consultatia neurologica

neurologie Promemoria

Afectiunile neurologice au un impact asupra unui numar mare de populatie la nivelul intregului glob. Se vorbeste de peste 1 miliard de oameni diagnosticati cu diferite afectiuni neurologice sau tulburari degenerative precum Alzheimer, dementa, Parkinson, migrene, scleroza multipla, accidente vasculare cerebrale, epilepsii sau diferite infectii ale sistemului nervos.

Intr-un astfel de context este firesc sa se discute despre importanta consultatiilor neurologice. Indiferent daca astfel de consultatii sunt efectuate la anumite intervale de timp pentru a verifica daca totul este in regula sau daca exista anumite manifestari care pot duce cu gandul la riscul de a suferi de vreo afectiune neurologica sau de vreo tulburare neurodegenerativa, este important sa stii care sunt aspectele care caracterizeaza o consultatie intr-un centru medical pentru neurologie Bucuresti.

Etape in consultul neurologic de specialitate

In anumite cazuri pacientii primesc recomandarea de a se adresa unui medic neurolog din partea medicului de familie sau din partea unui medic specialist pe o alta ramura medicala. In alte cazuri exista pacienti care din pricina anumitor simptome aleg sa se programeze la o consultatie neurologica. Indiferent in care dintre aceste situatii te poti regasi, este important sa stii care sunt etapele care pot fi urmate intr-un consult neurologic.

Consultatia neurologica este realizata doar de catre un medic specializat in neurologie. Doar un astfel de specialist are pregatirea si experienta necesara pentru a putea efectua evalurea pacientilor care manifesta anumite simptome si care au nevoie de un diagnostic din acest punct de vedere. In cadrul consultului neurologic exista mai multe etape care sunt urmate de catre medicul specialist.

In prima etapa va avea loc o discutie medic-pacient, discutie in cadrul careia pacientul va trebui sa prezinte medicului neurolog care sunt simptomele sau manifestarile care l-au pus pe ganduri sau care au devenit o problema pentru viata cotidiana. Cu alte cuvinte, medicul va dori sa afle care sunt acele simptome care l-au convins pe pacient sa se adreseze unui specialist in neurologie Bucuresti.

Dupa aceasta discutie avuta cu pacientul, urmeaza etapa a doua, si anume examinarea starii de sanatate a pacientului. In aceasta etapa medicul va folosi anumite proceduri specifice in neurologie. Aici amintim verificarea tonusului muscular, existenta mobilitatii musculare, examinarea nervilor de la nivelul fetei si ai gatului, testarea echilibrului pentru pacient sau analiza reflexelor avute de pacient la anumiti stimuli. In acelasi timp se vor evalua aspecte legate de simturi, vorbire, limbaj, memorie, putere de concentrare si abilitati cognitive pe care pacientul la are.

In anumite cazuri medicul neurolog poate solicita continuarea investigatiilor cu etapa in care se vor face investigatii suplimentare precum tomografii computerizate, imagini de rezonanta magnetica, punctii lombare sau electroencefalograma si electromiograma.

Cand este momentul sa te programezi la un consult neurologic?

Daca ai anumite simptome precum stari de ameteala si de lesin frecvente, slabiciune musculara, insomnii sau tulburari de somn, tulburari ale memoriei, dureri de cap bruste, dureri de cap severe, tulburari de vorbire si dificultatea de a controla limba, buzele sau dificultati in formularea de idei coerente, mers instabil, probleme in coordonarea miscarilor, atunci este momentul sa te programezi la o consultatie de neurologie Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare