Reluarea activitatilor agricole folosind utilaje dotate cu anvelopele corespunzatoare

Luna martie marcheaza reluarea lucrarilor agricole, in aceasta perioada realizandu-se campania de insamantari de primavara. De indata ce zapada dispare si se poate lucre in camp, are loc graparea araturilor de toamna in vederea eliminarii capilaritatii stratului de sol superficial, pentru a preveni pierderea apei. Tractoarele si alte utilaje trebuie dotate in mod corespunzator, cu anvelope de tip agricol pe dimensiunile sugerate de producatori, provenind de la un distribuitor de incredere sau chiar de la producator.
In prima luna de primavara, atentia agricultorilor este indreptata asupra fertilizarii culturilor cerealiere de toamna (grau, orz si alte culturi care nu au infratit din toamna si prezinta densitate redusa) si asupra culturilor care se seamana in aceasta perioada. In cazul primelor, lucrarile agricole trebuie desfasurate pe terenul inca inghetat, in timp ce la acele culturi care se seamana primavara de timpuriu, patul germinativ trebuie asigurat printr-un numar mai mic de lucrari. De aceea, doar in cazul in care nivelarea araturilor nu este posibila cu ajutorul grapelor cu colti, utilajele complexe precum combinatoarele pentru pregatirea solului, au rolul de a aplica ingrasamintele potrivite si erbicidele la o singura trecere. Firma noastra va pune la dispozitie o oferta generoasa de modele noi de anvelope agricole BKT, Petlas, Alliance ieftine pentru echiparea diverselor masini agricole.
Tuturor celor care executa lucrari agricole in perioada de primavara, le reamintim ca intrarea pe teren cu agregatele trebuie sa aiba loc numai dupa ce solul s-a zvantat. De asemenea, ultimele lucrari pregatitoare pentru patul germinativ trebuie realizate perpendicular pe directia de semanat.
Daca in procesul de fertilizare a solului se utilizeaza ingrasaminte chimice, acestea trebuie administrate inainte de initierea lucrarilor aferente cu cultivatorul. In cazul in care terenurile prezinta tasari puternice sau sunt pline de buruieni, ingrasamintele chimice se incorporeaza prin recurgerea la discuiri repetate in forma de cruce.
Culturile de toamna necesita luarea unor masuri de ingrijire adecvate, in special daca in februarie nu s-a realizat fertilizarea cerealelor paioase de toamna. Pentru grau, acest tip de lucrare trebuie sa aiba prioritate in primele zile din martie. Uneori, culturile de toamna se pot compromite, asadar devine imperativ sa se implementeze unele masuri de reinsamantare cu culturi de primavara, pregatirea patului germinativ fiind o etapa de realizat cu o zi inainte de a semana noua cultura care o va inlocui pe cea compromisa.
Lucrarile solului, precum graparea sau discuirea se efectueaza pe terenurile care vor fi semanate mai tarziu, insa este important ca proba masinilor de semanat sa se faca din timp, iar verificarea anvelopelor agricole cu care sunt dotate utilajele sa constituie o prioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare