Informatii despre aparatele de aer conditionat tip duct

Pentru un aparat de aer condiționat, conductele de aer sunt componenta cea mai importantă, dar poate cea mai puțin înțeleasă. În timp ce proprietarii de locuinte își pun deseori întrebări despre modul în care funcționează aparatul de aer condiționat în sine, este posibil să nu își dea seama cât de mult se lucrează în preluarea aerului din aparatul de aer condiționat și trimiterea acestuia prin orificiile de aerisire din casă.  Conductele de aer pot fi flexibile sau rigide.

Aparatele de aer conditionat tip duct Daikin de 3200 btu sunt conectate printr-o serie de orificii dreptunghiulare din aluminiu. De obicei, acestea sunt văzute pe tavanele clădirilor, în garaje și în alte amenajări comerciale. În casă, cu toate acestea, canalele sunt de obicei ascunse.

În timp ce unele case pot utiliza aceste conducte metalice dreptunghiulare, este de asemenea obișnuit să observați conducte flexibile în formă de tub. Aceste conducte constau din bobine metalice învelite cu plastic. Avantajul acestor materiale este că este mai ușor să le așezați prin spații strâmte, cum ar fi mansardele și spațiile de târâre care se găsesc în case.

Conductele de aer necesită o sigilare strânsă

Pentru ca conductele de aer să funcționeze corect, trebuie să mențină o etanșare strânsă.      După instalarea unui set de conducte, un tehnician HVAC va folosi o mașină pentru a testa presiunea conductei. Acest lucru îi poate ajuta să elimine eventualele scurgeri sau deconectări.

Poate părea evident de ce este nevoie de sigilii strânse. Fără ele, aerul nu va putea trece de la sistemul de climatizare în camere. Cu toate acestea, mulți proprietari de case uită că aceste sigilii pot fi anulate în mod natural în timp, ceea ce duce la pierderea de energie.

Sigiliile slabe pot duce, de asemenea, la o calitate slabă a aerului din interior. Scurgerile pot trage praf și murdărie din interiorul mansardei, care pot fi apoi distribuite prin conductă.

Conductele de aer se pot murdări.

Casele acumulează, în medie, aproximativ 40 de kilograme de praf anual. Desigur, casele prăfuite în mod regulat nu vor vedea niciodată acumularea de tot acel praf. Cu toate acestea, o mică parte din praf va fi ventilat înapoi în conducte, unde nu va fi curățat. La început, praful din conducte nu reprezintă o amenințare imediată. Însă de-a lungul anilor, praful se poate acumula treptat în conductă și în cele din urmă va deveni o problemă a calității aerului interior.

O problemă este însă dacă conductele sunt expuse la umiditate. Umiditatea din conducte se poate combina cu praful și murdăria, încurajând astfel creșterea mucegaiului. Sporii matriței transportați prin conducte și în casă reprezintă o problemă a calității aerului interior, care nu poate fi ignorată.

Cu toate acestea, este important să vă abțineți să lăsați un amator să efectueze curățarea filtrelor. Nu numai că mișcările imprudente din conducte pot determina ruperea sau pierderea lor, dar tehnicile necorespunzătoare de curățare a acestora pot slăbi praful în continuare. Aceasta creează o problemă și mai mare a calității aerului din interior, permițând plutirii mai multor microbi prin conducte.

Alte articole Populare