Ghid pentru înregistrare nume de domeniu online în România

A

Hostico.ro vă pune la dispoziție toate serviciile și uneltele necesare pentru ca web site-ul dumneavoastră să fie online într-un timp cât mai scurt.

Prin parteneriatele de colaborare desfășurate cu registrere de domenii acreditate, Hostico oferă posibilitatea înregistrării a peste 165 de extensii de domeniu din toate sferele de activitate.

Chiar dacă un număr ridicat de extensii de domeniu reprezintă la prima vedere un avantaj, există posibilitatea să nu fie clar, care variantă este alegerea potrivită pentru activitatea prestată.În cele ce urmează vom analiza top 5 situații întâlnite la înregistrarea de domenii:

1.Publicul țintă este din România

Cele mai multe situații se încadrează în această categorie. Ne achiziționăm un pachet de găzduire web, alegem denumirea domeniului, și fără să ne gândim direct selectăm opțiunea .ro.Dacă sunteți la început și nu aveți planuri de a „cuceri” internetul cu multiple website-uri, nu puteți greșii cu un domeniu .ro.Atâta timp cât conținutul publicat are ca target populația vorbitoare de limba română, această extensie este răspunsul potrivit pentru dumneavoastră.

2.Publicul țintă este din Europa

Aici de regulă sunt mai multe variante, însă majoritatea persoanelor aleg extensia .eu sau o alta extensie de tip gTLD (global top level domain) precum .com, .net, .pro sau .top spre exemplu. Hostico recomandă achiziționarea acestei extensii dacă activitatea dumneavoastră se adresează spațiului Uniunii Europene, sau dacă nu doriți să fiți limitați de extensia .ro.

3.Publicul țintă este dintr-o anumită țară.

Pe site-ul Hostico.ro pe pagină „Domenii” există secțiunea de „Națiuni”. În această secțiune vor fi afișate toate țările care au delegate o extensie de domeniu. Potrivite pentru o audiență concretă, extensiile de națiune vă oferă un avantaj față de concurență.

4.Publicul țintă este global

În această sfera alegerea extensiei nu va fi foarte dificilă întrucât există un rege incontestabil, reprezentat prin extensia .com. Dificultatea aici va fi disponibilitatea denumirii dorite.Multe dintre denumirile uzuale au fost deja înregistrate pe extensia .com, astfel dacă această opțiune nu este disponibilă în cazul dumneavoastră, Hostico vă oferă posibilitatea înregistrării numelui de domeniu dorit pe variantele .net, .org, .pro, .top, .best sau alte gTLD-uri disponibile in secțiunea „Global”.Recomandat ca website-urile înregistrate pe extensiile .com, .net. sau .org să fie în limba engleză pentru a acoperii un spectru mai larg de clienți.

5.Publicul țintă este de specialitate

Dacă site-ul dumneavoastră urmează să fie un simplu blog, sau o pagină de prezentare pentru un cabinet stomatologic, Hostico.ro vine în ajutorul dvs. cu extensii de specialitate precum .blog sau .dentist.Cu extensiile de specialitate, veți face ca denumirea web site-ului să fie mult mai ușor de reținut, astfel brand-ul dumneavoastră va avea un avantaj major.După cum puteți vedea, există un nume de domeniu și extensie potrivită pentru fiecare web site în parte, iar dacă nu credeți acest lucru, o vizită pe pagina Hostico.ro vă va convinge de ac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare