Epilare definitiva

epilare definitiva

Lumina care e intens pulsata denumita si IPL reprezinta o tehnologie ce e dedicata anumitor tratamentelor faciale si corporale care ajuta la eliminarea parului care e nedorit si care se afla pe orice suprafata a corpului, respectiv se poate face cu ea, epilarea definitiva.

Echipamentele folosite in acest scop permit individualizari facute tratamentelor de epilare definitiva tinand cont de caracteristicile din punct de vedere fizic pe care le are fiecare persoana, in asa fel incat tratamentul sa fie unul nedureros, rapid, eficient si avand efecte pe o  lunga durata de timp.

Personalul specializat din cabinele cosmetice, conform standardelor nationale si a celor internationale pot sa asiste pe oricine,  pornind inca din faza testarii tehnologiei si ajungand pana in faza de  finalizare a tratamentului.

Operatoarele care executa aceste operatiuni cu aparatura din dotarea cabinetelor, primesc o diploma doar la finalul primei sesiuni facute de training, acestea fiind evaluate in mod permanent de departamentele de formare si deasemenea, de medicul dermatolog al respectivei retele unde isi desfasoara activitatea.

Fotoepilarea reprezinta indepartarea parului folosind in acest scop lumina, prin deteriorarea facuta in mod selectiv a acelor foliculi de par, fara sa fie afectate cumva, tesuturile adiacente. Melanina o sa absoarba lumina si o va conduce spre foliculul de par, acolo unde e transformata aceasta melanina in caldura, in acest fel distrugand toate celulele germinale, ce hranesc parul. Eliminand celulele acestea, parul moare si va cadea la aproximativ 15 zile de la aplicarea tratamentului.

Totusi, incepand de la prima sedinta, aproximativ 30% dintre firele de par cu siguranta vor disparea.

La finalul unui tratament, parul o sa fie eliminat intr-o proportie de aproximativ 90%, iar parul care ramane o sa fie foarte subtire, rar, fin si decolorat de aceea va fi foarte putin vizibil.

Niciodata insa fotoepilarea nu o sa atinga un grad de 100% eficienta.

Tratamentele epilarii definitive

Un tratament complet are in vedere un numar care ajunge la 6 pana la 12 sedinte insa nimeni nu va putea garanta intregul numar de sedinte de care e nevoie pana la final.

Numarul sesiunilor poate sa depinda de:

  • Culoarea pe care o are pielea;
  • Culoarea pe care o are parul;
  • Adancimea radacinilor;
  • Zona care e tratata;
  • Sexul si varsta pe care le are clientul;
  • Statusul hormonal al cleintului.

Candidatii considerati a fi ideali pentru genul acesta de tratament, sunt aceia care au parul negru, cu firul gros si cu pielea alba.

La aproximativ 4 pana la 5 sedinte facute la un interval mai mare de 4 saptamani, urmate de o crestere pana la 6, 8 sau 10 saptamani, se ajunge spre finalul  tratamentului la un interval intre sedinte care sa fie de aproximativ 3 pana la 4 luni.

In acest fel, durata pe care o are un tratament complet ajunge pana la 1 an si ceva, asta pentru ca parul creste in mod ciclic, el parcurgand pana la 3 etape diferite in evolutie.

Fotoepilarea e eficienta insa numai in una dintre fazele de crestere a parului si anume in faza de anagen, si in cea de crestere a parului. Parul o sa se comporta ca si un fitil ce este conductor de caldura acolo unde se afla radacina sa, ceea ce va distruge celulele hranitoare.

Detalii despre epilarea definitiva gasiti pe www.TPB.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare