Despre deschidere punct de lucru in acelasi oras

In Romania mediul de afaceri este unul destul de dinamic, iar datorita legislatiei si a birocratiei, lucrurile se misca foarte greu, mai ales pentru tinerii care doresc sa isi infiinteze o firma sau, chiar sa o extinda prin deschidere punct de lucru. Rolul nostru, al specialistilor de la Expert Advisor este cel de a oferii toate informatiile si solutiile pentru a veni in ajutorul clientilor nostri in vederea liniarizarii procesului birocratic si mai ales in ajutorarea tinerelor firme si in vederea infiintarii si a extinderii acestora. In cadrul acestui articol vom vedea care sunt riscurile si avantajele pentru o deschidere punct de lucru.

Ce ar trebui sa stiti inainte de a porni la o deschidere punct de lucru

Insa, mai inainte de asta, sa vedem cand este momentul oportun pentru a extinde firma cu un nou punct de lucru si ce trebuie luat in considerare atunci cand doriti sa faceti acest lucru. In primul rand, nu recomandam infiintarea a mai multor puncte de lucru chiar de la inceput, deoarece printr-o deschidere punct de lucru riscati sa dezechilibrati capitalul firmei si mai ales rata de profit. De cele mai multe ori, firmele de dimensiuni medii sunt cele care isi deschid un punct de lucru, in cadrul acestui articol ne vom referi doar pe plan local. Deschiderea unui nou punct de lucru in acelasi oras (mai ales in cazul celor mari, Bucuresti, Timisoara,Cluj, etc.) este o solutie eficienta pentru firmele mici care sunt in cautarea unui nou vad, a unei noi piete. Putem da aici ca exemplu magazinele IT care, pe langa sediul central, fie el intr-un mall, sau intr-o zona mai centrala, prin deschidere punct de lucru aceste firme isi pot extinde plaja de clienti, oferind o sansa in plus de a isi mari profitul.

Riscurile sunt mari, mai ales in cazul firmelor care fac aceasta mutare fara a o gandi inainte. Pentru o deschidere punct de lucru trebuiesc luati in calcul factori ca un studiu de marketing, calitatea pietei si mai ales, rata de succes. Pe scurt Ioan Popesc (numele fictiv al patronului firmei IT) trebuie sa se intereseze si sa consulte foarte bine zona aleasa pentru deschidere punct de lucru in vederea identificarii unei zone bune, a eventualei concurentei si pe langa acestea, domnul Ioan Popescu trebuie sa verifice si evolutia demografica regionala, dintr-un motiv foarte simplu, Pensionarii nu isi vor dori un PC sau o tableta performanta.

Avantajele unui nou punct de lucru

Despre deschidere punct de lucru putem spune ca ofera o serie mare de avantaje, mai ales daca este facuta cu cap. Pe langa un boost al profitului, noul punct de lucru poate deveni chiar un sprijin pentru sediul central, iar prin mutarea unor activitati (sa zicem cea de service in cadrul exemplului nostru) se poate obtine o relaxare a mediului de lucru pentru angajatii din sediul central.

Ca si concluzie, putem spune ca printr-o deschidere punct de lucru veti reusi sa obtineti o serie de avantaje dar si sa incurajati piata locurilor de munca locale, dezavantajele pornind in mod direct din lipsa unei consultatii de specialitate, din neatentie sau din ignoranta. Asadar, va asteptam pe siteul nostru, www.expertadvisor.ro pentru a afla mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare