Cum alegi o masina de spalat rufe?

masina de spalat rufe

O masina de spalat rufe este unul dintre cele mai utile si indispensabile aparate electrocasnice. Aceasta nu trebuie sa lipseasca din locuinta/gosporadria oricarei familii. Sunt sute, mii de modele disponibile pe piata pentru absolut toate buzunarele. Cu sigurata daca cautati cu atentie o sa gasiti modelul/marca perfecta pentru dumneavoastra.

Din punctul meu de vedere, sunt cateva criterii esentiale in alegerea unei masini de spalat. Am sa va expun in randurile ce urmeaza ce cred eu ca trebuie sa luati in considerare atunci cand cautati un astfel de dispozitiv:

  1. Pretul este unul dintre cele mai importante aspecte. Daca va doriti o masina simpla, fara prea multe functii si tehnologii gasiti cu siguranta modele care nu depasesc pragul de 700 de lei. In schimb, daca sunteti o persoana mai pretentioasa si va doriti ceva foarte modern si tehnologizat, trebuie sa va aspetati sa scoateti din buzunar sume chiar si peste 1300 de lei.
  2. Capacitatea reprezinta de asemenea un factor important. Daca faceti parte dintr-o familie mica, o masina cu o incarcatura de 5-6Kg este absolut suficienta. In schimb, daca familia este numeroasa sau doriti sa o folositi in scopuri de business, se recomanda o masina de spalat rufe cu o capacitate de minim 9-10Kg.
  3. Consumul de curent/apa trebuie luat serios in seama. Va recomand cu mare caldura sa cautati un astfel de dispozitiv care se incadreaza minim in clasa de consum A, iar daca se poate chiar A+, A++ sau A+++. Acestea sunt mult mai economice si prietenoase cu mediul inconjurator, respectiv facturile dumneavoastra.
  4. Dimensiunile/Tipul conteaza foarte mult. Sunt disponibile pe paita modele foarte slim si compacte pentru spatiile mai reduse. De asemenea, trebuie sa va ganditi daca doriti sa fie incorporabila sau nu, respectiv daca incarcarea se face vertical sau orizontal. Desi aparent nu pare un factor foarte important, fiecare persoana are preferintele si doleantele ei.
  5. Brand-ul/Garantia nu trebuie sa lipseasca din aceasta lista. Va recomand pe cat posibil sa apelati la un producator cat mai cunoscut si serios, cateva exemple fiind: Beko, Samsung, Indesit, LG, Electrolux, Arctic. Fiecare producator are politica lui de garantie, iar daca cautati atent puteti gasi masini de spalat care ofera mai mult de 2 ani (acesta fiind standarul impus de lege producatorilor)

 In concluzie, cel mai important atunci cand doriti sa cumparati o masina de spalat rufe este ca aceasta sa va indeplineasca toate cerintele. Indiferent de bugetul pe care il aveti, cu siguranta din diversitatea de modele disponibile pe piata o sa gasiti ceva pe placul dumneavoastra.

Mai multe recomandari gasiti pe topreviewuri.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare