Ce este nou in WordPress 4.8 “Evans”

Automattic tocmai a lansat WordPress 4.8, poreclit “Evans” după William John Evans (un pianist modern de jazz), deci este timpul sa va pregatiti sa va actualizati site-urile.

New Media Widgets

Una dintre cele mai notabile adaugiri la WordPress este cea de patru miniaturi! Acum puteți introduce cu ușurinta imagini, video, audio si text imbogatit în barele laterale, subsoluri etc. Nu mai aveți probleme cu formatarea personalizata sau codificata. Doar glisati și fixati un fisier media de pe desktop sau faceți clic pe butonul “adaugați” pentru a selecta un fisier din biblioteca dvs. media sau pentru a adauga o adresa URL. Si textul funcționează la fel ca editorul postului obișnuit, completat cu comenzi rapide pentru liste si linkuri.

Media Widgets API (pentru Developeri)

Impreuna cu noile widgeturi exista un nou API pentru baze de date media si editorul de text JS API pe care dezvoltatorii îl pot extinde. Eu prezic o mulțime de widget-uri uimitoare si creative in viitor (poate unele galerii, video despre secțiuni – cine știe!).

Cea de-a doua caracteristică pe care unii utilizatori o pot aprecia este limitele clare ale legaturilor, facilitand modificarea legaturilor din continutul postarilor. Nu este nevoie sa selectati manual textul care face parte din linkul dvs. – trebuie doar sa faceti clic o data si întregul link va fi selectat pentru editare.

WordPress Events & News Dashboard Widget

Poti de acum sa urmaresti ce WordCamps si intâlniri se intampla in curând aproape de tine. Noul WordPress Events & News Widget faciliteaza pastrarea informatiilor cu ceea ce se intampla. Acest widget nou va ofera o listă rapida de evenimente viitoare din apropierea dvs., precum si cateva dintre cele mai recente stiri WordPress.

Și altele!

Există cateva alte caracteristici noi, printre care:

Puncte de raspuns personalizate live
Noi reguli CSS pentru titlurile zonelor administrative
Noi capabilitati multisite
O multime de hooks (functii) noi
Deprecierea suportului Silverlight

Pentru mai multe detalii vizitati acest link

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut și bine ai venit pe acest blog!

Eu sunt Bucur si acesta este blogul meu in care vei gasi articole in majoritatea lor despre Programare web Front-end si un pic de back-end.

Iată cum mă poți contacta:

Ai o intrebare? nu ezita sa ma contactezi.

Vei primi un raspuns in cel mai scurt timp posibil.

    Numele tau (necesar)

    Email (necesar)

    Subiect

    Mesaj

    Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.