Carucioare 3 in 1

carucioare 3 in 1

Specialistii in fabricarea carucioarelor 3 in 1 pentru copii fac diverse recomandari clientilor sau potentialelor clienti de carucioare pentru copii, avertizand in acelasi timp ca atat timp cat recomandarile de pe produsele comecializate nu sunt respectate, atunci siguranta copilului este periclitata.

Recomandari ale producatorilor

Nu trebuie lasat niciodata nesupravegheat copilul, intr-un carucior. Aceasta este posibil sa fie o problema in privinta anumitor tipuri de carucioare, ele avand in general scaunul orientat catre inainte, respectiv catre sensul de mers ca al persoanei care-l  impinge. Tinand cont de acest lucru, persoana care va impinge caruciorul nu poate sa vada sau sa spuna ce face copilul transporta in carucior decat in cazul in care se opreste sa verifice acest lucru iar oprirea este interzisa in timp ce caruciorul este deplasat in panta existand astfel riscul sa o ia la vale. In astfel de conditii, cea mai buna solutie este ca cei interesati sa cumpere un carucior sa-l aleaga pe cel care are un carucior cu scaun care se poate monta si cu fata catre persoana ce-l impinge.

Nu trebuie puse decat maxim 5 kg in cosul care se afla sub carucior, indiferent de marimea sau tipul acestuia. Mai mult de 5 kg poate sa dezechilibreze caruciorul si deasemnea este posibil sa afecteze viteza cu care se deplaseaza acesta.

Nu trebuie sa fie folosit nici un carucior pe scari. In cazul in care colaboratorul sta la bloc, la etaje superiore unde nu exista lift, atunci solutie care ramana este ca posesorul caruciorului sa-l ia in brate, dar fara copil in carucior, si sa-l lase jos la scara, de preferat in interiorul blocului dupa care sa se urce inapoi si sa ia copilul, sau in cazul in care se poate, sa fie ajutat/a de catre o alta persoana pentru aceasta operatiune.

Este recomandat de catre specialisti sa nu trebuie folosit caruciorul la jogging decat in cazul in care este un carucior special pentru asta, nu un carucior 3 in 1.  Specialistii de la Magazinul Mamicilor mentioneaza ca multe dintre carucioarele care aveau ca destinatie plimbarile in parc, le un moment dat au ajuns chiar si carucioare de curse, asta pentru ca parintii au crezut ca un carucior poate rezista la orice, pentru ca are frane, se poate vira foarte usor cu el iar copilul care e inauntru o sa se simta bine. Adevarul insa este ca aceste carucioare nu-s facute pentru a rula la viteze mari, nici chiar  acele carucioare speciale pentru jogging, in consecinta nu trebuie sa fie utilizate in detrimentul sigurantei celui mic, doar spre distractia persoanei care-l impinge.

Un carucior 3 in 1 si nu numai, cumparat de la firmele si de pe site-urile de specialitate nu trebuie sa fie utilizate ca o jucarie de alti copii, mai mari. Caruciorul este si trebuie considerat un mijloc de transport, tratat fiind ca atare. Legile in vigoare din Romania nu impun revizii obigatorii  carucioarelor dupa cum se face la masini, carucioarele putand sa fie verificate cand si cand cu precadere la roti, la scaunul copilului si nu in ultimul rand la centura de siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare