Avantajele folosirii platformei WordPress

WordPress a trecut de mult de la o simpla platforma de folosit pentru bloguri la un CMS foarte bine facut cu avantaje multiple mai ales dupa acest update la 3.8. Cateva din avantajele pe care le ofera WordPress o sa incerc sa le mentionez.

  • Permite o indexare foarte rapida (ping automat dupa fiecare articol postat)
  • Continutul creat de utilizatori este indexabil
  • Codul este structurat prietenos, adaptat pentru motoarele de cautare (Google)
  • Permite adaugarea de pluginuri de SEO care automatizeaza partial sau integral anumite optimizari (in continuarea postului, am adaugat cateva recomandari de pluginuri).

Link-urile interne sunt link-uri care duc catre pagini din interiorul blogului. Creeaza link-uri catre alte pagini ale blogului, ori de cate ori consideri ca acest lucru le este util cititorilor (le oferi informatii suplimentare, clarificari, explicatii etc.). Din punct de vedere SEO, link-urile interne sunt benefice din doua motive:

  • avantaj pentru rata de crawl si pentru indexare: chiar daca ai un sitemap, nu strica niciodata sa oferi crawler-ului mai multe cai de acces catre paginile blogului tau.

  • transmiterea uniforma de PageRank si link juice intern.

WordPress dispune de o multitudine de template-uri (teme) pentru modificarea design-ului site-ului sau blogului, pluginuri, pentru a adauga o functionalitate sporita, functii avansate de cautare si organizare a continutului site-ului dvs.
WordPress este compatibil inclusiv cu pluginul exec-PHP, plugin ce permite executarea de cod php direct din sursa paginilor sau articolelor dvs.

Beneficiind de atat de multe plugin-uri, teme, caracteristici si functionalitate avansata, WordPress este de departe lider in industria de content management system (CMS) si este benefic pentru orice site care doreste un avantaj competitiv in plus.

 

2 comentarii la “Avantajele folosirii platformei WordPress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare