Avantajele ferestrelor din PVC

Avantajele ferestrelor din PVC

Pentru ca tot mai multe constructii moderne folosesc tamplarie din PVC, este important ca persoanele interesate sa isi schimbe vechea tamplarie cu una noua si moderna sa stie care sunt avantajele pe care PVC-ul le ofera in raport cu alte materiale ce pot fi utilizate.

Tamplaria PVC ofera o buna izolatie termica si acustica

 PVC-ul este un material foarte izolant: atat termic, cat si acustic. Trebuie avut in vedere faptul ca PVC-ul are o conductivitate termica foarte scazuta, fiind astfel considerat un material foarte izolant. In acest fel, materialul nu necesita componente adaugate atunci cand vine vorba de garantarea acestei capacitati de izolare ridicata. Ceea ce trebuie remarcat este faptul ca profilele din PVC sunt de obicei compuse din mai multe camere de aer care, impreuna cu capacitatea izolatoare a materialului, ofera o tamplarie care separa perfect mediul intern de exterior.

PVC-ul rezista foarte mult

PVC-ul este mult mai durabil decat aluminiul, de exemplu, deoarece nu este atacat de agenti externi, iar ferestrele din PVC pot dura pana la 50 de ani. Daca se aleg ferestre de calitate asa cum este tamplarie Veka durata de viata poate fi si mai lunga, in functie de tipul de profil ales.

PVC-ul nu arde si nu contribuie la raspandirea incendiilor

PVC-ul care este folosit astazi, este un material practic ignifug si, in plus, se auto-stinge. In cazul unui incediu aceasta proprietate se va dovedi extrem de utila.

Este ecologic si reciclabil

Acest material este mai ecologic decat aluminiul. Pe langa economiile de energie pe care le ofera pe toata durata ferestrelor, PVC-ul se remarca si pentru comportamentul ecologic care apare in toate fazele de productie si reciclare.

Este usor de curatat

PVC-ul nu necesita aproape nicio intretinere si este foarte simplu de curatat. Acesta este motivul pentru care acum este folosit in numeroase produse, nu doar in ramele pentru ferestre.

Diferentele dintre tamplaria din PVC si tamplaria din aluminiu

La nivel estetic, PVC-ul ofera o varietate mai mare de culori si poate avea un finisaj mai gros. In acelasi timp, aluminiul ofera si alte avantaje, cum ar fi infinitul finisajelor in afara de culoare. Si datorita acestui avantaj, este de obicei folosit in arhitectura avangardista pentru varietatea de modele in care este disponibil.

In ceea ce priveste calitatile sale izolante, PVC-ul are o conductivitate termica foarte scazuta, deci este considerat un material izolant. In plus, ofera un sigiliu perfect. Pe de alta parte, aluminiul necesita un proces de rupere a puntii termice, in timp ce conduce temperatura. In ce se traduce acest lucru? In acest sens, costul ar putea creste usor. Ca regula generala, instalatiile din PVC sunt mai scumpe decat instalatiile din aluminiu, desi aceasta nu este o norma, deoarece va depinde de tratamentul la care a fost supus aluminiul.

PVC-ul nu produce de obicei condens in rama, in timp ce aluminiul poate preveni complet condensul datorita noilor tehnici, concepute pentru a retine umiditatea. Avantajele pvc-ului il face un lider in ceea ce priveste tamplaria aleasa pentru locuinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare