Pe ce ar trebui să-mi cheltui banii?

Pe ce ar trebui să-mi cheltui banii?

Dacă ai prea mulți și nu-ți mai încap în contul bancar, cumpără orice îți dorești. Greșit! O lecție pe care am învățat-o citit diverse articole de pe thebiz.ro este aceea că mulți confundă nevoia cu dorința. De multe ori ajungem să cumpărăm lucruri de care nu avem cu adevărat nevoie, însă există și o explicație. Confortul este o stare hedonică. Suntem fericiți când ajungem în posesia a ceva ce ne-am dorit foarte mult, însă cât de necesară a fost investiția?

În ultimii ani, diversitatea oamenilor și a obiectelor din jur ne-a făcut mai dornici ca niciodată în a poseda lucruri. Din punctul meu de vedere, confortul e boala integrării unui individ în societate. Nu mai putem face diferența între ceea ce avem nevoie și ceea ce ne dorim, iar cei mai afectați sunt oamenii cu posibilități financiare mai limitate. Un exemplu bun poate fi chiar procesul de achizitionare al unei mașini. De ce să cumpărăm o mașină de 10.000 de euro, dacă salariul tău lunar nu depășește suma de 3.000 de lei? Problema din acest caz este, de fapt, faptul că persoana respectivă nu deține această sumă, apelând la varianta împrumutului pe o perioadă lungă de timp. Și totuși, merită acest efort?

Industria auto oferă o gamă variată de mașini, cu modele și versiuni pentru tot buzunarul. Problema este că mulți dintre noi nu reușim să facem o analiză profundă a ceea ce ne trebuie de fapt. Avem standarde mai înalte decât ne permitem, iar acest lucru ne oprește din a evolua și a ne dezvolta financiar. Din cauză că vrem să atingem un anumit grad de confort, riscăm să pierdem bani pe lucruri de care nu avem cu adevărat nevoie, în loc de a-i investi în cele de care avem de fapt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole Populare